Friday, July 11, 2008

SMSJ School Crest

Ingat tak macam mana school crest di cipta dulu? Aku rasa ada pertandingan untuk mencipta crest tersebut, dan di menangi oleh saorang rakan dari malay medium. Crest ini masih di pakai sampai sekarang.

Tapi sekarang aku rasa pelik juga design nya. Dulu depa kata satu design yang canggih sebab gambar orang tu boleh juga ditafsirkan saperti roket menuju ke angkasa, dan melambangkan 'advancement'.

Kepala katun tu pulak macam bola ragbi. Memanglah pada masa tu sukan ragbi popular di sekolah. Zakaria adalah our Rugby Star, walaupun pada ketika itu badan dia kurus macam cicak kobin, dia boleh lari pantas dan selalu buat touch down. Smsj selalu pukul team dari sekolah SAS Kluang.

Cikgu Ragbi (lupa pulak nama dia) adalah ex Malaysian rugger player, training dia sangat brutal, sehingga team ragbi kita jadi johan sekolah sekolah Kluang.

Sekarang aku tengok crest sekolah macam kelakar sikit. Elok kalau dapat Guru Besar SMSJ sekarang tukarkan crest sekolah dengan design yang baru. What say you?

3 comments:

bzz said...

You're my super super senior.
Tq for your nice photo bro. Kita org yg x95 pun tak dpt nak carik photo2 lama. Iskk...

Nice blog anyway...

zack said...

Hi bzz,
Thanks for dropping by.Those photos were kept nicely for over 30 years, and it was my habit to write a note behind it. Really comes in handy now, as we all can't remember everything in detail now in our twilight years!
Which year were you from?

joe said...

Zai, he just told you that he was an x95. You really are in your twilight years. Peh, must eat alot of kismis minda.