Monday, June 23, 2008

5 Star Grave



1 comment:

joe said...

Entah betul ke tidak, tak tahulah cerita ni. Seorang pembohong yang hidup dalam maksiat pada suatu hari jatuh sakit. Dia dapat rasa masa dah sampai untuk mati. Mengenangkan siksa kubur yang bakal diterima maka dia mewasiatkan kepada pewaris supaya mengkafankan jenazah dia kelak menggunakan kain buruk dan lama. Dengan takdir tuhan maka tak lama tu matilah orang kaya tersebut. Pewarispun melaksanakan wasiat tersebut. Al kisah di dalam kubur selepasa 3 langkah manusia akhir beredar, maka datanglah malaikat mungkar dan nangkir. Malaikat2 itupun mulalah bertanya soalan routine. Pembohong tadipun menjawab. Semalam kau datang, hari ni kau datang, minggu lepas kau datang. takda ke soalan lain. Dah seratus tahun aku kat sini, itu aja soalan kau. Malaikatpun berkata, apa? Dah seratus tahun? Pembohong tupun berkata, ya, kau tengoklah kain kapan aku ni. Dah buruk dan lama. Malaikatpun beredar. Keesokkan hari heboh satu kampong berkata dengar suara dari kubur menjerit2 mintak tolong. Macam dalam gambar kau tu zai, what we they thinking?