Saturday, October 11, 2008

Gambar apa ini?Lihat gambar satu objek putih bulat dikanan Kaabah. Gambar diambil oleh isteri saya pada 26 Sept 08 lebih kurang jam 7.11 pagi. Gambar kedua dibawah, diambil beberapa saat kemudian tanpa zoom, objek putih sudah tidak kelihatan.Ini bermakna ianya bukan disebabkan oleh apa apa tompokan/kondensasi di lensa camera. Klik kanan pada mouse untuk buka gambar dilain tab dengan lebih besar lagi. Peristiwa ini semasa kami mengerjakan ibadah umrah pada terakhir 10 Ramadhan 2008.

Dibawah gambar objek putih yang saya muat turun dari blog Mazidul. Kelihatan objek yang sama saperti gambar di kaabah itu. Saya pernah lihat gambar sebegini di beberapa website Indonesia sebelum ini. Allahualam.

Sila layari blog Mazidul untuk mendapat keterangan lanjut berkenaan objek bulat putih itu.
http://mazidulakmal.blogspot.com/2008/05/jin.html
http://mazidulakmal.blogspot.com/2008/05/gambar-apa.html

Ini gambar yang lebih kurang sama.
klik sini

1 comment:

joe said...

Di dalam buku 'Dialog dengan Jin Islam' tulisan Mohamad Isa Dawood, beliau banyak membuka rahsia alam yang tak nampak ini. Memandangkan makhluk halus ini mempunyai bermacam2 rupa maka nabi telah mengkategorikan mereka ini kepada 3 gulungan iaitu : 1. Yang berada di udara. (Mungkin dewa2 sepertimana tercatit di dalam kisah Malim Deman dengan Puteri Tulus Mata) 2. Yang di atas darat dan 3. Yang melata. (Mungkin bentuk ular dan sbgnya) Usia mereka memanglah panjang kerana seorang baby jin akan menghabiskan masa sebagai baby hampir selama 60 tahun. Jin remaja berusia sekitar umur 250 tahun dan seterusnya. Tak hairanlan setengah masyarakat Melayu kita akan menyebut 'Tok, anak cucu tumpang lalu' kalau masuk hutan ataupun melalui kawasan2 yang mengerikan. Perbuatan itu bidaah...